Solceller: så här fungerar det

solceller

Solceller – så här fungerar det

Många sammankopplade solceller blir solpaneler och många solpaneler behövs för att skapa solkraft och solenergi. Se filmen här om hur det fungerar. Mycket bra förklaring på hur elen uppstår och hur man tar den tillvara från solen. Solceller film så här funkar det

Solceller pris

En avgörande faktor för lönsamheten är storleken på investeringen. Köper du dyra solceller och även om du har förhållandevis hög solstrålning på ditt tak så hjälper det föga om du köpt för dyrt. Egentligen är en låg kostnad per kWp viktigare än att du lyckas sätta solcellerna på den optimala platsen.

Solceller villa.

Många villaägare har redan solcellslampor i trädgården men vill man göra sig fri från stora elräkningar kan man enkelt investera i solpaneler och producera så pass mycket el på sommaren att man klarar av hela elräkningen på vintern. Räkna ut när du går plus minus noll mot elbolagen det vill säga när du säljer så pass mycket el att du “gratis” kan köpa tillbaka allt du behöver under vintern. Räkna här www.solkollen.nu/test
Inte helt enkelt att nå break-even men det går om du minskar husets energiförbrukning samtidigt som du producerar runt 9000 kWh under sommar halvåret.

Solceller Lund
En av de mest lönsamma platserna i Sverige för solceller är  Lund. Solen skiner många timma per år här och det lokala elbolaget betalar bra per kWh som du säljer. Vid en smart investering med prisvärda solpaneler så kommer du nå en snabb återbetalning, snabbar än någon annan plats i Sverige.