Solceller Villa Pris

När du investerar i solceller så är priset en av de avgörande faktorerna som styr hur snabbt du får pengarna till baka eller återbetalningstid. Den stora revolutionen för solenergin i Sverige är kanske inte bara en skattereform utan att priserna har sjunkit till en tredjedel på bara 4 år. Idag kan du få riktigt bra solceller för under 15000 kr per kWp ink moms om du köper en lite större anläggning. Det finns mycket som talar för att ska man investera i solceller till sin villa bör du satsa ordentligt. Om du kommer över 10 kWp så blir kostnaden för installationen och arbetet lägre per kWp. Alltså får du till ett bättre pris per kWp. Dessutom blir det lönt att sätta in en bruttomätare så att du kan tjäna elcertifikatersättning på din egen förbrukning också.

Solpaneler Villa Pris

Du kan använda dig av ROT avdrag om du är privatperson och då blir effekten på priset 9% dvs 30% ROT avdrag på skatteverkets schablon för solceller  som säger att 30% är arbetskostnad vid en köp av en komplett installation.

Du kan också välja att ansöka för att få solcellstöd 20% på totalkostnaden på din investering inklusive moms. Räkna med att det tar några år att få pengarna då man ligger efter ordentligt när det gäller budgeterade solcellstöd dvs tillgängliga pengar samt administrationen av bidraget.

För att få ett uppdaterat pris på vad solceller villa kostar är det enklast att du beställer in offerter från ledande leverantörer. Du kan beställa offert solceller villa här.

Men innan dess kanske du vill ta reda på hur stor lämplig yta du har på ditt tak. Ungefär vad det kostar och hur mycket el du kan producera med solpaneler på ditt tak.